15 år idag!

Grattis Melina gumman, hoppas du haft en bra dag stumpan, GRATTIS!

Träning med Emelie och Pave♥

Idag slutade vi kvart i tolv ist för tjugi över, otroligt skönt.
Sista timmen hade vi so och då läste alla upp sina upp-
satser och det gick helt okej för min del..
Franska förhöret gick kanon de också, så nu känns det himmla
skönt att få några dagar utan att tänka på läxor osv.

På torsdag klockan tolv får vi PÅSKLOV och det ska bli superskönt!
Efter skolan skjussade världens bästa Jonas hem oss till Emelie
och sen hämta hennes farmor oss och skjussade oss till norra.
Sen red vi i nån timme iaf jag, och idag snöstormade det och regna så
vädret var skit.. men det gick ju, men vi frös hur mycket som helst! blött och kallt, ingen höjdare.
Legolas idag känndes sådär, inte bra elr dålig. lite mittimellan på slutet gick det mkt bättre!
Så imrn är han nog ganska mjuk nu efter två dressyr pass.
Vi hörs i mrn, nu ska jag färga Emelies hår igen, och sen ska vi ut i vi och va med alla fina vänner där♥

kramkram. sköt om er ha en bra fredakväll!

Dressyr och ut :)

Hej hopp. Idag red jag och legolas iväg ut en sväng först & sen gick vi till paddocken och tog oss ett dressyrpass på lite över en halvtimme om inte mer, han har vilat 2 dagar så vi tog det ganska lungt men körde endå på, och satan vad han var stel från början, fysatan vad -äcklig- han var från början, men det gick bara bättre mot slutet och galoppen var bäst idag, fast det körde jag minst av men endå!
Vi körde mest på liten & stor volt och red runt fyrkantspåret och lite övergångar och tempoväxlingar, mot slutet sen känndes han bättre, inte helt fin , men mycket bättre iaf! han slappna av mer och blev trots allt lite mjukare och rundare i sidorna, få se i morgon hur det går antingen har han träningsverk elr är han riktigt fin, fåse hu det blir!
Aja, han tappa väldigt mycket pläs nu så han är verkligen irreterad och det märks både i ridningen och i hanteringen, men det blir snart bättre när allt har tappas, klart de måste klias och ha sig...
Jag fick även reda på att jag fick D på min teknik uppsats och C på hemkunskapsprovet och jag är grymt nöjd och jag har inte ett enda omprov en och vi har haft över 10 prov nu, verkligen stolt! :)
Men nu väntar sängen och jag måste sova, upp tidigt i mrn för att duscha, kram och hej sovgött!



min andra halva


Idag

Idag gick jag inte på sv&slöjden df att jag kändes mig så dålig, så gick hem en timme och åt mat och sov och och tog en alvedon och sedan gick jag tillbaka till så jag va med på so'n & engelskan som var viktigast, engelska uppsats redovisningen var idag och jag är nöjd, klarade mig tror ja! sen efter skolan var jag med Linnea och jag och hon låg i sängen och såg på tv och pratade hela tiden. ´mysdag!
Nu ligger jag i sängen & ska ut till Legoman, vi hörs senare. kram

Gårdagen:

Igår bakade Amanda & jag kladdkaka på hemkunskapen som blev så otroligt kladdig, för kladdig. men god hih.
Och Lina & Emma gjorde pannkakor, grymt gott!  proppmätt efter allt ätande där, en bild f igår:

Ingen ridning idag!

Idag fick legolas vila helt, kännde inte alls för att rida utan gick till hagen och busa lite med legolas och lorwi, ågg lowri är mega mysig nu, hon följer mig vart som helt i hagen och idag gick jag med henne i hagen i grimskaft runt runt, halt och skritt, jätte duktig! och det vär första gången vi gör det sedan hon kom första dagen ha inte gått förut, men idag var hon underbar♥

dom sprang sen i föll galopp och det filma jag in också med kameran, kommer nån film nån dag här fram över! :)


Sover hos emelie idag också. tror vi går till dagiset och gungar på en stor gunga som man kan vara många i, as mysigt! kram sköt om er.

Sitter i biblo ist för Idrott

Hellu, sitter vid datan i bibblo ist för idrott eftersom jag har hosta och ont i halsen var med på idrotten halva lektionen sen orkade jag inte, så nu sitter jag här i mjukis kläder myss. Och nästa lektion är so och den börjar halv, efter skolan får jag se om jag orka träna legolas, kanske släpper honom i paddoken elr nått.

Igår gick det skit med träningen, mer orka jag inte skriva så det blev ett skritt pass på lång tyglar!

Aja, kramkram♥

Hemma

Kom hem för ett tag sen , åkte till Birsta efter skolan med jonas & anton och amanda. Vi åt på donken och var på dollarstore och amandis köpte ny mobil!
Sen åkte vi te ön igen och nu är jag hemma, ska äta fisk & potatis+sås och sen ut till Legoman och träna honom, efter det ska jag till pappa och hämta lite kläder och smink och sen gå till emelie och sova där.
kramkram<3

tidig kväll

Ska strax borsta tänderna och sen dejta sängen och sova, gud vad skönt det lät! galet trött, uppstigning 6 i morse, var ju ingen höjdare..
Men i allafall nu ikväll har jag varit med jonas en liten stund eftersom det var himmla länge sen sist, så det var roligt att få vara med den där tokstållen en stund, sen träffade vi klanton&mändis, och simon evve och malin.

Men nu ska jag gå och sova, ont i halsen som fan också, åh :(


godnatt kramar.

Lite film från hoppträningen:


Mollehusen Lowri


Hopp träningen idag

Klev upp 6 i morse och åt frukost och fixade, bytte om och så sen gav jag mig ut i stallet och packade lite det sista och sen börde vi av runt kvart över 7 till färsta för träning, vi kom dit halv åtta ungefär och då var det bara att gå in i ridhuset där alla andra var och bygga fram, medan gick mamma runt med legolas, träningen var en on halv timme som vanliga Monia träningar och idag hoppade jag även med storhästarna, för ponnysarna var på tävling osv.
Själva träningen gick jättebra och jag är jättenöjd eftersom jag knappt tränat hoppning i vinter elr jo 3 ggr, men va mkt njeä.
Legolas klarade hoppa storhästarnas avstånd och vi fick mkt beröm och en i gruppen fråga om han hade fjädrar underer hovarna, lillgubben hoppa han!
Jag sitter och gör en slavrig film justnu, så den kommer snart om den funkar!
kramkram.

Hoppning för Monia!

I mrn elr idag nurå, är det Monia träning, vi ska åka kvart över 7 från oss till färsta för träning, jag säger bara gäsp.
Ska sova nu, film kommer i morgon f. träningen om ni vill se? :D

Da Zlatan

klart världens bästa grymaste underbaraste saknade ponny..

första gången han hade grimma på sig..`


minnen



Det skulle vara vi föralltid.
Från dag ett du kom till världen låg jag i gräset brevid dig
alla dagar från när du föddes var jag hos dig och på sommarbetet
cyklade jag till dig tre till fyra gånger och var med dig, jag glömmer aldrig en enda minut.
Jag red dig när vi var två i våran paddock i grimma och på ett sovtäcke, jag kunde lasta
dig på komando in & ut, du kunde gå lös efter mig och alla våra promenader och allt..

Du är den ponny jag mest kommit närmast och litat på mest, du är oförglömmlig och finns en stor del i mitt hjärta föralltid, jag ska komma nångång och kanske få sitta på din rygg nångång igen, bara få ögon kontakt igen skulle vara magiskt, dina galopper och gnäggnigar när jag kom till hagen för att hämta dig.. det var så otroligt på nått sett. Vi gjorde allt som gick, gick på preseningar, täcke över huvudet som bebis, jag löshoppade dig med rösten mest på 1 m och allt.
Därför är du nu en trygg och stabil ponny efter allt du och jag tränade, i miss u baby!

Idag fick jag reda på att Zlatan har varit med på sin första tävling "bom-bana" men felfritt och en söt rosett, du är tuff grabben, alltid varit!
puss hoppas du mår bra<3

Lowri.

Just nugår det kanon med lillsötan, idag tog jag på grimma och av två ggr och borsta hela henne och borsta ut hennes grymt tjocka svans och klippte topparna på mannen och lyfte en framhov och hon är så otroligt go,
och mysa med i hagen, nästan lika som zlatan..<3
Finns inte så mkt mer och säga, jo hon står själv i stallet varige ridpass och det går toppen! :D
underbar

1 timmes ridpass

Idag gick det inte bra alls, iförsej blåste de som bara den och så, så han blev spänd och okonsentrerad osv. men idag känndes det inge vidare, han var som inte med på noterna i ridningen, och han var så ovanligt känslig för skänkel idag, men aja det blir nog bättre i mrn, vi red iallafall dressyr så han är nog lite mjuk tills i mrn! (:
Mina vackra ponnysar, tycker om er så oehört mycket!

Gårdagen:

Igår på morgonen var jag hos mormor tills jag skulle gå runt tjugi i elva ner till sista dagen av praon.
Igår var det faktiskt mysigt på praon, fick gör ett halsband och ett som skulle säljas osv, jag gick vid ett och åt med Stina gumman på Tacobar, så himmla gott!

Efter praon gick jag och stina på stan en timme, köpte en present tll Vicky och sen åkte vi hem med 5 bussen och då när vi kom till ön så åkte Amanda&Anton förbi så då pratade vi med dom lite, sen gick jag ner till Ya och Stina blev hämtad, hos Ya fixa vi oss lite och sen gick vi till Vicky och sen gick vi till bussen, ya jag sanna och vicky, åkte till stan IGEN och skulle äta på biteline, men då var alla bord föll så då gick vi och leta andra resuranger vi kunde äta på, men tillslut hitta vi en för vi var as hungrig, blev pizza & efterrätt, grymt gott!
Efter det skulle vi till bussen men missade den så vi fick vänta nere på navet i en halvtimme, men sen kom den och då åkte vi till ön.

Ya och jag gick upp på gården och träffade lite folk och sen gick vi ner till vi och träffa lite annat folk, :}
Efter det gick vi två ner till Vicky och då såg vi två filmer och åt en massa godis och engerigdrycker och massa annat, så sen vid 2 halv 3 somnade vi tror ja?
I morse såg vi en till film, och efter det gick jag hem, nyss ätit frukost och ska väll till mamma och träna Legolas senare och är jätte sugen på att ut och jogga efter allt ätande! få se om jag orka ta på mig springskorna ;)
Men i dag/ikväll ska jag vara med Bästa stina.

 Hörs senare, kramisar♥

Gratts på 15 års dagen gumman!

Idag fyller bästa Amanda 15, grattis gumman!
Hoppas du får en kanon dag!♥

Godnatt!


Du lyser upp min dag


Sista dagen på prao'n i morgon!

I morgon är det sista dagen för Prao veckan, känns endå ganska skönt .. :]
Men jag har lärt mig några saker och det är framförallt att hålla tålamod att inte ha nått att göra.
Och att göra jätte fina armband som jag fick göra idag det var roligaste på hela veckan!
Dom här har jag gjort helt själv, och jag tycker dom är ganska fräna, hih.
Mamma fick det gröna och jag har det röda på mig, jag gjorde även ett med
en blå pärla som min åt Stina också, hon fyllde ju år go fian!

bild har ni här :


Till lunch i dag åt Stinis och jag på donken, bra födelsedags lunch må jag säga! och sen tog vi oss en glass på torget och åt där, så himmla mysigt, massa folk som satt och åt glass och satt och myste på i värmen och solen, och så, mysdag. Sen tog Stina och jag bussen hem till Ön.



KRAMKRAM.


hjärtat var mycket finare idag

Jag tog in söt ponnysarna som vanligt och borsta Lowri lite på gången och sen gick hon själv in i boxen.
Men iaf legolas och lowri tappar nå otroligt mer hår nu och det är jätte jobbigt, för man får hår på alla
kläder överallt typ, sen flyger i luften typ, blä. Men jag tog en sten mamma hade köpt och den funkar verkligen
alltid, så pysslade om honom jättelänge innan vi red iväg och han tycker mer och mer om att bli om pysslad, det har han alltid gjort men det går bara bättre för han är så lungn och trygg på gången nu och blir inte rädd för allt osv.
Idag kändes Legolas mycket lungnare en igår, jätteskönt! vi tog oss en tur ut i skogen på 20 minter och sen skrittade vi tillbaka, elr vi red runt en mysigt gammal travbana och lite på småvägar, jättemysigt!
Sen red vi till paddocken för jag ville få hon mjuk och inte stel som igår.. och han var skitfin på slutet, vi träna jätte mycket delar ut ur L:B 1 och L:A 1n pogramen eftersom det är väll det vi kommer tävla mest i sommar..
Han gjorde några gryma galoppfattningar och travökningar, och i dag är jag jättenöjd!
När jag kom hem vid lite över 7 så tog jag in sopot så dom fick stå inne och äte hö, gullvännerna :')

I allafall i morgon blire det nog lite av samma sak skulle jag tro ut och dressyr, kanske lite markbom få se, tänkte ju hoppa i mrn men det går ju ite eftersom det är Monia hoppträning på Söndag och inte Lördag, skönt men edå inte för vi ska vara på Färsta halv 8.. åhh. Är ju som tävlingar ju , aja blir nog kanon kul de!

HARE.

Börjar elva.

Jag kom till pappa för ett tag sen eftersom Leon börjar 8.10 så då åkte jag med in till vii och nu är jag hos pappa.
Börjar 11 varenda dag och det är himmla skönt, men börjar mycketmycket heldre 8 till typ 1/2 tiden!
Men det är som det är, pappa ska gå ner till Ica vid 9 och köpa frukost, gott hah!

 men hallå där

Gårdagens rid pass :

Melina kom hem lite senare en tänkt f. sin skola igår, hon skulle göra något uppdrag av nått slag.
Men vi kom ut på hästryggarna runt halv 10 & både Lego&Sopot var as pigg, så dom skritt tävlade
nästan enda till paddocken, typiskt dom! ;p

Vi red i paddocken eftersom det var ju typ helsvart ute den tiden vi red och ingen av oss tog med sig pannlampa..
Jag är inte nöjd med gårdagens "dressyr" pass. Legolas var spänd och stel och aspigg så nej gick skit helt enkelt, på slutet la vi oss på en volt och gjorde skritt/trav/skritt/trav och det gick lite bättre!
Men idag efter prao'n & grönakortet-som måste göras ska j ag nog hem och rida sen, dressyr och ut!
Imorgon få jag se om jag hinner rida med Melina tro vi ska hoppa lite det var jätte länge sen för båda, men vi få se (:


15 år idag!

Idag fyller världens bästa Stina 15 år!
Hoppas du får en kanon dag!

Grattis!♥


Bilder/film på annonsen f. när vi köpte han!



aw.

Det jag fastnade först på honom var att han var skimmel eftersom jag har
drömmt om en vithäst hela mitt liv!
Det andra var nog namnet, tycker det är så vackert!
Det tredje var väll att han var en riktigt hoppeponny & att han var pigg och framåt!
Det fjärde var nog att han såg ut som en riktig Mois ponny..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Allt stämmde elr stämmer fortfarande, men f. början hade vi det inte lätt alls.
Det har vart mot & framgångar hela tiden, och jag glömmer aldrig första hoppträningen
, jag skämdes så otroligt mycket.. jag hade ingen kontroll på honom alls, han bara stack
och sprang så otroligt fort mellan hindrerna så jag bara satt där och flög med, jätte tråkigt
att min datan är sönder för där har jag massa bilder f. första träningen och massa andra bilder..'
Men vi har bara kämpa på och det har ju gett en hel del resultat!
Men det finns mycket kvar att lära, speciellt i hoppningen nu eftersom vi inte hoppat nästan nånting
i vinter.. men det blir ju mer mot sommarn när tävlingarna är och på söndag blir det ju Monia träning äntligen!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
En sak jag blir riktigt irreterad på, det är vissa som säger att Legolas är så lydig och så lätt att rida
att jag mest bara sitter och hänger med, och att han går i form snyggt av sig själv och går liksom själv.
Men för er som tror det, tror helt fel. Det har tagit oss flera månader att lära känna varandra och det finns
mycket kvar också men det är iaf en stor skillnad tycker jag iallafall..
Legolas är en jättesvår ponny igentligen, otroligt svår och vi har haft det svårt..
Asså det gick ju inte att röra bakbena elr ta hovarna 1a månaden, att ta på honom täcke har ju inte vart
något lätt heller förut, han skaka när jag skulle ta på honom det, nu kan jag ju kasta på täcket bakifrån honom!
Hämta honom i hagen var inte heller lätt eftersom han bara sprang iväg, och han stegrade över flera gånger så jag blev ganska osäker och ville inte rida honom, allt känndes helt fel från början och jag ville bara sälja honom.
Men det fanns en glöd endå som sa att det endå var rätt, fortsätt kämpa.

Och det är jag glad över, för som idag skulle jag ju inte tänka på att sälja honom, älskade ponny!


Kramkram på er, jag skriver efter ridpasset! :)

Ridning i kväll

Jag har prao't i dag också, jag gjprde bara 7 små katonger på 10 minuter
sen har jag bara fått suttit vid datan & gjort nästan klar min engelska uppsats
till nästa vecka, men den suger så få se om jag skriver om något annat ..
Jag har iallafall ätit på och det var jättegott och sen gick vi på stan en stund oxå.
Jag fick sluta 20 över 3 idag, vilken lycka! så mamma och jag åkte med min brors fotbollskor
till honom eftersom han skulle spela nån tränings match på Nordic.
Mamma och jag åkte hem efter en stund så nu ligger jag på sängen och kolla på lite bloggar
och sitter vid fb & kollar på Project runway.
Och sen i kväll ska jag rida med Melina & Sopoten, var ett tag sen nu men det kommer bli himmla roligt!
Det blir i morgon vi åker till färsta & gör gröna kortet - och då måste det bli också!

Hoppas allt är bra med er iallafall, kramkram :)

10 saker du kanske inte visste!

- jag är 168-170 lång

- jag älskar mat och äter i stortsätt allt

- legolas är 145.0

- jag har haft 4 ponnysar före legolas och en ponny jag tävlade/tränade 2 sommrar

- pappa bor i längenhet och mamma bor på en storgård och villa

- jag är 14 år nu men 15 den 26 april

- legolas fyllde 13 år i år

- jag älskar att sova i en nybäddad säng

- jag blir lätt irreterad

- jag skrattar väldigt ofta åt saker som inte ens är roliga


Är så himmla tävlings sugen!

Jag vill tävla nu, gud vad jag saknar tävlingarna men eftersom jag inte haft gröna kortet så går det ju inte att tävla så ska försöka fixa det nu idag får jag hoppas, jag missa ju Kungsnäs i helgen också..

Men i helgen ska jag hoppa för Monia igen, gud vad roligt det längtar jag till!
Det är på lördag och alla i min ponnygrupp ska ju tävla på Kungsnäs
så jag får hoppa med storhästarna, men det få ju gå en då rå! :)

kram

Nu väntas mat!

Kom hem för nån halvtimme sen, en lång dag igen men idag fick jag iallafall vara på Stan mer & jag hängde även med hon som jobbar där på nån fotosak..
Så jag slutade väldigt sent idag, men nu ska jag snart käka och sedan byta om och fixa lite, för jag & pappa ska på Hokey sen ikväll, hejjaa timrå hehe.
Hörs sen kram! ♥


Sommar nu, ja tack!



Åhh, sommarn 2011♥♥

På prao'n

Jag sitter just nu på Prao'n och har nyss skrivit lite på min uppsats i engelska som ska vara klar nästa vecka..
Lika bra & börja nu .. :)
När jag kommer hem ska jag nog ut med Legolas lite fort för i kväll ska jag och pappa på timrå match tror jag, men kag skriver i kväll hinner i nu, kram på er hörs sen!


Hej!

 

Vaknade nyss & ska strax kliva upp och byta om, sedan åker jag

nog till Mormor eftersom jag börjar 11 och mamma skjussar

Leon vid 8, äter nog frukost där också.

 

Prao i dag också, åh jag längtar inte :(

Eller det är ju mysigt där och så, men det

finns i stortsett inget att göra, hemskt ont i

ryggen f. igår , aja.



Vi hörs sen efter jag kommit hem, hejdå ha en bra dag! :D


Skillnaden f. i sommars & nu

Här ser ni skillnaden f. i sommras & från några dagar sedan, ni som inte ser är det ju att han har fått mycket mer muskler, och han har rundare rumpa nu och grovare och hårdare hals, han börjar blir riktigt fin!
Men finare kan han bli ;)

Vad tycker ni?
Tyvärr har jag inte en ena bild f. när han kom första dagen 2010 december, men ska kolla igenom lite bilder endå..
Han har ju fortfarande vinterpäls nu ju & ser ni vad mycket prickigare han är på sommaren, gulligt!
Prickissötis (:


kram nu ska jag sova, godnatt! :)


Legolas

Legolas får vila idag, eftersom vi kom hem så sent & jag ska till vii en stund & träffa Jonas.
Och vi var på Birsta en sväng förut mamma & jag, så det blir i morgon vi tränar ist :)
Inte mycket mer att säga, puss och kram nu ska jag åka! :)

Gud vad skönt att snön smälter bort!

Här på Alnö smälter det hela tiden nästan, på vissa ängar/lägder finns knappt snö kvar, grymt!

bild är tagen idag :)

18:53

Hej på er!
Min dag har varit väldigt lång och ganska tråkig för det mesta..
Hade ju som sakt min första Prao dag idag och det är ju på
en affär inne stan "smyckesaffär" .
Jag har inte gjort mer en att suttit och knäppt massa kort
och sutte på en stol i flera timmar, gick på stan en 20 minuter
också, jag behövde inte göra nånting idag, och det var väldigt
långtråkigt.
Börjar iallafall 11-15/16.00 varige dag låter skönt, men det känndes verkligen som 100 timmar.
En bild kommer här på lite smycken osv.
kramar

En skritt tur ut :)

Idag red vi ut en 20 minuter och trava lite tillbaks, sen gick jag till paddocken och travade 2 varv sedan kom Linneas & Emelie så då sakta jag av och hoppa av och prata med dom, sötnosarna! :)
Sen gick jag hem och fixa Legolas, och sedan myste jag lite med Lowri & satt på henne hennes grimma, duktiga hon!
Och sen gick jag ut med dom till hagen och sen gick jag in och duscha och bytte om, nu är släkten här och fira lillebror och vi har nyss fika en massa, så nu är man minnsan mätt! ;)
bilder f. idag :)

Hur det ser ut hemma hos mig:

Så här ser gården/stallet och mitt rum ut :)

Vi börjar med mitt rum : :)
Så här ser Stallet ut :
Gården :
Nu vet ni lite hur det ser ut hos min mamma :)
kram.

Manen på Legolas :

Just nu ser Legolas mann inte bra ut för tillfället, eftersom i November månad tänkte jag göra stubb på Legolas & det var dan innan KM'et på hemmaklubben..
Men jag ångrade mig efter 2 dm jag klippt bort så nu håller det på växa ut och den är jätte o jämn och det växer lika mycket på båda sidorna, gullit.
haha..

LEGOLAS

min fina ponny

Drar ut till Stallet strax!

Snart ska jag bege mig ut till Stallet & ta in mina små fina.
Legolas och jag ska ta en tur ut en stund och kanske
böja igenom honom i paddocken, lite lätt efter vi vart ute ett tag :)
Hörs efter ridturen, hejdå! :D

Dagens dressyr pass:

Nu är klockan över 12 men om vi säger idag fast det var igår nu då, så red vi ett dressyr pass på en timme kanske, mycket skritt från början, och han känndes helt okej idag lillgubben min :)
Stel i ena sidan f. början med han hade ju som sakt vilat 2 dagar så vi tog det lite lungt, vi träna mycket på tempoväxlingar och så, sen kom Sanna&Raul och Frida och Sanna med Zarita så då blev det inte lika serriös ridning, mest prat och kolla men efter ett tag skritta vi hem och sen dess har Sanna och jag ätit tacos och tårta och fixa hästarna och packa osv. så inatt sover jag som sakt hos henne, hon har även hjälpt mig med min nya design, åh tack gumman det behövdes verkligen!
Imorgon ska jag nog rida ut, hoppas vädert kommer vara lika fint då!
Vi hörs i morgon, kram godnatt! :D

Min Prins & Prinssesa♥

jag älskar er tusen gånger runt jorden & tillbaks.

lillebror och lillasyster♥

Grattis Lillebror!

Idag fyller lillebror 13 år, stort grattis till dig gullunge!

Sitter på skolan & väntar på Ya

Slutade runt 20 över 12 i dag som vanliga fredagar
Så nu väntar jag på hon som slutar 15.10 åhh..

Har ingenting att göra, för alla är på lektioner & åkte och gått hem.
Men jag för väl sitta vid datan enda tills hon slutar elr så gör ja
nått annat medans.

Efter skolan åker Ya & jag hennes epa in till Birsta för hon ska shoppa lite och
jag ska hänga med och kolla och kanske köpta nått mer till min lillebror som
fyller år tomorrow.

Hörs ikväll eller i morgon kram.


Godmorgon!

Godmorgon sötnosar.

Om en halvtimme knappt går jag upp till skolan men just nu ska jag snart byta om & fixa lite, äta också.
Och lego fick vila igår, och idag trolitvis. fåse.

men skriver mer ikväll, kraam♥

Dressyr och Hoppning.

Idag efter jag kom till mamma så bytte jag om direckt och stack ut till stallet, tog in ponnysarna och fixade Legolas, sedan red vi upp till Paddocken och skritta runt, jag tyckte han var lite spänd f. början så vi skritta länge och eftersom han reagerar på snabba rörelser & konstigt ljud så försökte jag träna det menas jag satt på ryggen, så jag testade att slänga ut en arm i luften fort, och han reagerade snabbt, han trippa iväg och kolla jätterädd, så jag klappa honom och gjorde så en gång till, ennu en gång och 15 ggr efter det. Efter alla dom gångerna reagerade han knappt och kolla inte ens, och sen klappa jag händerna bakom min rygg och framför och slog på mitt ben och gjorde konsiga ljud med munnen, det gick bra till slut!
Men från början blev han spänd och rädd, men på slutet brydde han sig verkligen inte.
Det ska jag verkligen fortsätta med!

Sen trava vi fram i en ganska låg form i kanske 20 minuter och i mellan där la vi in volter och tempoväxlingar, känndes helt ok , ganska något lite stel i bakdelen i vänster varv men de tog sig på slutet.
Sen galopperade vi på stor volt i ett grundtempo länge i båda varven och i galoppen var han rund och fin idag, jätte nöjd med den!
Sen red vi på en åttvolt med en halt i mitten och det gick rätt okej, sen lite flyttningar och öppner fortsatt vi med sen, sen trava vi på den "stora" volten några varv sen hoppa jag av och tog fram 2 hinder och hoppa fram på ett 50 hinder som vi hoppa hela tiden också iförsej. Men han var jätte lungn mot hindret och hoppade fint idag, nått grodhopp men annars så. Efter hindret blev han dock lite pigg och ville gärna springa jätte fort efter, han skaka på huvudet i mellan åt också för han blev så lycklig när han fick hoppa!

Vi hoppa på volten i båda varven och gjorde halter efter hindret lite i mellan åt, men det gick sådär från början med det, för han var så pigg , men han är ju sån ponny också men endå!
Eftersom vi inte hoppat på snart en månad elr mer så var det inte så konstigt att han va så glad heller.

Sen galopperade vi av på den stora volten och sen övergick vi till trav och travade i kanske 10 minuter , i båda varven. Sen hoppa jag av och gick runt lite i paddocken och sen gick vi hem :)

Helt okej gick det idag, men endå nöjjd! hejj då / Moa♥

Onsdag.

I morse hade vi som sakt hemkunskapsprov och jag trodde det skulle gå åt helvete.
Men det gick faktiskt ganska bra, jag svarade på alla frågor & gjorde mitt bästa och jag tror jag kommer få godkänt också!
Vi hade engelska prov i dag &så men de gick inte lika bra, men försöker kämpa i de ämnet också.. :)

Efter skolan åkte jag och jonas till Birsta och sen åkte jag till pappa och sen skjussa han hem mig till mamma.
I morgon är det torsdag och nästa vecka har vi prao hela veckan, vilket kommer bli ganska skönt, eftersom jag börja elva varenda dag, västa niiice!

Nu har jag bara 17 gloser i franskan att lära mig till Fredag, så ska läsa på dom efter jag bloggat och kolla på andras osv.

Men puss och hej.

Tränings resultat :

Tog oss ett dressyr pass i blåsten idag, tyckte det gick helt okej idag! han hade lite tränings verk från igår men gick endå trevligt idag, fortsatte träna på rakrikningen och volter lite tempov. och lite annat, red en halvtimme idag och i morgon efter skolan tänkte jag ta fram nått hinder och hoppa lite, var ett himmla tag sen sist nu!
Och jag vet en som kommer bli helt galet glad som kommer få hoppa, jo legolasse!
Men nu ikväll har jag sett på tv & pluggat lite, 2 prov i mrn men ett av dom kommer aldrig gå, känner det redan nu.
Men ett av dom ska jag göra mitt bästa iaf, svara på så mkt jag kan och ha lärt mig, mer kan ja inte göra.
Ihelgen ska jag vara med Ya nåndag tror ja & Rebecca kanske nån, och på Söndag kväll ska jag vara med Sanna & se filmer och mysa, och hinna m Legolas också!
Nu ska jag snart duscha & ta på mig mys kläder och läsa igenom s. 4-32 i hkk'n ännu en gång, kan ju alltid vara nått nytt so,m fastnar på mitt dåliga minne..
Vi hörs i morgon hurreni, kram och ha en fortsatt bra kväll!
/ moi.

ES

Just nu har vi ES på skolan och jag & amanda och emelie,linnea och rebecca sitter i datasalen.
Efter skolan åker jag bussen hem och går direckt ut till min lilla pärla som står i hagen och tar in honom om han inte äter..

Skriver mer sen, puss hej!♥

bild från i sommars som jag hitta här på skolans data, gopojken och jag♥

Går dagens dressyr pass :

Leglas var så sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt jävla fin igår!
Så lugn och mjuk, lyhörd och fin i allt, vad glad jag blir!

Vi träna på tempoväxlingar,volter,skänkelvikningar,halt/galpp,halt/galopp, och lite annat..

plus att han vilat 2 dagar med tagit det ganska lungt i fyra, och går så fint en då!? , red kanske 20-25 minuter eftersom han gått så lite..

Idag ska jag ut och ta ett dressyr pass igen, vi hörs puss

Min gammla tränare hade en dressyr grupp m islänningar högst upp i paddoken så jag fick en plats och rida fritt längst ner, och när jag var på väg hem så sa hon vad fin han blivit! så roligt att höra!

/ moiiii

hoppahögt tycker legolas!

Igår fyllde pappa år & på kvällen var jag med mina fina vänner!

Igår natt sov Jonas hos mig & sen på dan åkte han jag och leon till Birsta och köpte lite till pappa.
Sen skjussa Jonas oss till pappa och sen var jag där några timmar och fira honom, grattis again!

Sen hämta Jonas mig hos pappa och då åkte vi till Ica och där var de lite folk & jag prata med Amanda som satt sig i Jonas bil, sen åkte vi & några andra epor/moppebilar in till Birsta och var där nån timme, sen åkte vi till ön igen & vid elva halv tolv skjussa Jonas hem mig igen, för då var jag astrött!

Amen nu idag har jag bara latat på, sitter i soffan och ser på nån film som går på tv'n, och sitter vid datan..
Sanna svarar inte på mobilen, vill promenera ner till henne & se film, menmen.

Kram på er, en webb bild från igår / Måys♥



Någon som skulle vilja göra en helt ny design?

Nån som skulle vilja vara frivillig med att göra en ny design & header till oss?
Just nu är den inge fin & jätte tråkig.. och ingen av oss är riktigt "duktig" att göra..

Så om nån vill, säg bara till då !

Puss♥

/ Moa och Emilia


11:07 söndag

I fredags : så fick Legolas spruta och då pyssla jag om honom länge & sen tog jag på honoms ny tvättade täcke & tränset och red i väg en 20 minuter, bara skritt på långa tyglar, var mysigt de.

I lördags: igår då, då fick han vila, var bara & pussa på han i hagen lite. För pappa fyllde år, grattis!

I dag så ska jag träna med Melina & Sopoten, tror det blir lite lätt dressyr inligt mig iaf, så skriver ikväll hu det gått!

puss och kram hejdå!


/ moa


Här kommer en bildbomb på mig & legolas♥




















/ Moa

Stått helt själv i stallet i över 2 timmar!

I dag när Melina & jag var ute så tog jag in Lowri och gav henne jätte mycket hö och fyllde på vatten, sen stängde jag dörrarna bara och sen gick vi, jag trodde ett tag att skulle hoppa över boxdörren elr göra nånting, men när vi kommer tillbaka efter så pass lång tiden så stod hon still i ett hörn och inte ens svettig, helt otroligt!
Duktiga flicka, men bra glad blev hon iaf när kompisarna kom tillbaka ;)
/Moa

Mys dag tillsammans med Melina & Sopot!

Idag red vi tillsammans med Melina och det var riktigt mysigt väder , sol och fint! fast det blåste en del också..
Iallafall vi var ute i mer en två timmar och först red vi ut i kanske 40 minuter elr mer, vi hämta ett länntäcke hos en kompis till oss till Melina & sen trava vi lite på vägkanterna och sen red vi till ängen nedanför Melina, red ett dressyr pass där i över en timme.
Legolas känndes mjuk och lydig idag, avslappnad och vi träna mycket på volt & temoväxlingar, lite halter och skänkelvikningar osv. jag är väldigt nöjd över dagens ridpass, och i morgon ska vi ut på en lång tur igen!
Sen lädde jag hem Legolas och satt på hon vintertäcket+halstäcke, mys. Och sen mocka vi klart och fyllde på vatten och gav hästarna hö & vatten.
Men just nu sitter jag framför tv och datan och har nyss ätit lite sen lunch, så nu är jag mätt!
Ikväll kommer Emilia och sover här tror jag, hon är på träningstävling just nu skulle jag tro så ni vet, hon är ju lite dålig på uppdateringen nu för tiden.. :)
Men skriver mer i kväll eller så skriver jag om i morgon, puss & kram!
babyn min
/ Moa

Allt går så himmla bra nu!

Nu går det verkligen framåt med Lowri, hon är mycket lungnare och inte lika rädd o.s.v .
Jag borsta och pyssla om henne varige dag och hon tycker det är riktigt mysigt, och nu står hon i regel helt still när jag borsta o.s.v , vilket är skönt, för annars skulle hon hålla på och bita och så, jag var ute redan i morse och pyssla på na, & igår fläta jag manen på henne och spruta i massa pälsgalns i svansen så nu är den super fin, och gjorde som en knopp i pannluggen, och i morse lyfte hon ena framhoven när jag sa hoven upp osv. älsklingstjejen!
Här kommer lite bilder från igår med flätorna & lite från andra dagar ihagen :)
sötnosan!
/ moa

Lite bilder från i stallet, innan excalibur "lillen" skulle åka.. 5 mars 2012

Ni är så otroligt värdfull alla av er!

puss / moa

Du kommer få det så bra så!♥

Idag åkte våran stora prins till Kumla till sin uppfödare.
19 härliga år har du gett oss fina häst, eller 14 år inligt mig då.
Du kommer få det så bra, puss på dig go bubbe!
Bild från i sommars.
/ Moa

Uteritt i solskenet, myspys!

Det blev ingen ridning med Emelie & Melina, jag red ut istället i solen, så otroligt mysigt, mamma gick med med hunden också så han fick sig en prommis också, men det gick jätte bra i dag iaf, otroligt lungn och fin på gången och jag pyssla om honom i minst en halvtimme, fläta manen och borsta, borsta och enu mer borsta, sen red vi ute i en kanske 40 minuter, vi trava på det underlag som var ok, och han vad skitfin, stadig ch det känndes skit bra, sen galopperade vi på en lång väg, jätte mys!
Imorgon ska vi ut och träna igen, kramar på er / Moa



Stort FRAMSTEG idag med Lowri!

Idag borsta jag henne i hagen och spruta massa pälsglans på borsten och borsta ut hela manen och la över den på en sida, så otroligt fin den blev! och sen borsta jag henne och bena, huve o.s.v hon tycker det är såå mysigt när man klia henne under manen, sötnosa.
Men idag fick jag på henne grimma och det gick hur bra som helst, ha ju tränat länge nu med att bara ha grimman över nosen, men idag satt jag på den helt också, och det gick super!
Sen tog jag av den , och satt på den igen med inga problem, känns jätte roligt nu, och jag längtar tills det smälter och när jag kan börja gå med henne i grimskaft och träna från backen..
puss på hjärtat

Vad vill ni veta läsa om?

Kom med förslag så skriver ja de , kramar / moa

Historian med Legolas för er som inte vet!

Allt började i december 2010.

Vi tittade på en anonns och det stod typ säljes/bytes..
vi kolla på filmer om och om igen, bilder och läste anonns texten flera gånger.
vi kom på att byta Dazlatan mot Legolas, eftersom att zlatan skulle bli för liten..
men det var inte alls att vi VILLE byta ellllller sälja zlatan, han var bäst,bäst,bäst♥
Men . Det blev så iallafall vi fick lägga till lite eftersom legolas var tävlad o.s.v och zlatan var bara 2/3 år.
Han kom efter ungefär två veckor troja, och han kom runt fem på kvällen han var försenad och vi gick och väntade och väntade, men sen ringde han som körde legolas och andra hästarna och sa att han börja närma sig!
Jag tog med mig grimmskaft och vi stod senare vid "storvägen" och väntade, jag mamma , och sussi!
Och sen kommer hästbussen och sedan när den stannat så kommer mannen ut och öppnar lämen.
Ut kommer Legolas och jag tar honom och går ut, han är rädd. Han är spänd, men tyr sig endå till mig från allra första början.. Han får gå in i boxen direkt när han kom ner till stallet, dom andra hästarna i stallet gnäggade och han kollade på dom med en skräck blick, men vi hade jul pynta så det var granris som hände ut från fönstren och över alltid, jul kulor i taket & mysigt!
Efter han ätit lite så går jag in i boxen och ska klappa honom, men han är inte med på det utan ställer sig i ett hörn och kolla bort pricis som "slå mig inte, snälla"
men jag gick fram med ett äpple har jag för mig och gav han , då han tog det och sedan kolla bort, jag klappade honom på halsen och sa fin pojk.
mamma & jag hader köpt ett helt nytt vinter täcke som jag skulle sätta på honom men han fick total panik.
Trodde att han aldrig hade haft ett täcke på sig! :o
sedan ville jag inte köra det , utan sussi fick till slut på han det, av skakningar och skygg.. han flög fram om man tog eller borta på bak bena, han kasta sig bakåt om man tog på öronen. han var super känslig för allt!
dagen efter skulle jag ta hovarna, det gick ju inte. han kasta sig och jag våga inte ta bakhovarna..
sedan i ridningen var han galen het och drog, och var spänd och svårt att slappna av.
Men sen i hoppningen var han ennu mer omöjlig, han bara gasa som 110 km/timmen mot alla hinder oavsett 30 cm eller 80 .

Första hoppträningen för Gunillia Nylander så fick vi skritta mot alla hinder, sen gick inte att trava eller galoppera , då han stack.

Det var roligt, men igentligen inte.
Han stegra över flera gånger när jag red själv i dressyren , han va inte villig och va rädd, för han ville gö som han ville och jag ville som jag ville o.s.v

Men efter månaders träningar

så har vi nu tävlat L:B i dressyren , testat på L:B hoppning med 3 rivningar och hoppat 110 enstaka hinder, han är cool lugn på gången, arbets villig och vi galoppera mot alla hindrer, tar alla hovar med lätt het, kan kasta på täcken utan att han flyger i väderet! han är lugn på olika miljöer och är mkt fin och tryggare ponny! hans självförtroende är dubbla 100 ggr bättre en förut.
Han är känslig & svår riden , han ser lätt ut, men satans ej, han är inte en lätt ponny att rida!


lite om våra framgångar..

Du är allt jag nånsin önskat, du är allt jag nånsin drömt.
Jag älskar dig min fina Legolas
från Moa.

Frågor/Svar

Vad heter hästen? Legolas
Tycker du att den ska heta något annat? Nej, passar bäst i det han har
Vad kallar du hästen? Massa olika, mest Lego & Legolas annars massa bubbe, o.s.v
Vad kallar andra hästen? Legolas
Hur gammal är den? 13 i år
Vilket år/månad/dag föddes den? Han har ingen födelsedag i passet..
Vilken färg har den? Prickig skimmel
Har den några tecken? Nä det tror ja inte
Hur hög i mankhöjden? 145.0
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Vad är det för ras? Okänd, men skulle tippa på korsningsponny
Har du tävlat den i hoppning? Ja
Vilka klasser/hur högt? LD och LC och klubbtävling LB
Är den tävlad i dressyr? Ja
Vilka klasser? - LC & LB just nu
Är den tävlad fälttävlan? Nej, inte vad jag vet
Vilka klasser? - -
Är den tävlad i trav? Nej
Är den tävlad i galopp? Nej
Är den tävlad i något annat? Nej
Har den tävlat in några pengar? Nej
Hur mycket? -

Har hästen championatspoäng? Nej
Hur högt har du hoppat med den? 110 cm
Är hästen bra på dressyr? Oja, superfin dressyr ponny!
Hur är den i skritten? Fin
Hur är den i traven? Stadig och fin för det mesta
Hur är den i galoppen? superduperfin, men är känslig och kan bli stressad
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja
Kan den galoppombyten? Ja
Är hästen pigg? Ajemen
Är hästen trög? Nej
Är hästen stark? Ibland
Är hästen het? I hoppningen kan han va
Bockar den? Aldrig
Har du bockat med den? Nej
Stegrar den? Händer ibland
Har du stegrat med den? Ja
Sparkar den bakut? Aldrig
Har du sparkat bakut med den? Tror inte det
Skenar den ofta med dig/andra? Nej
Har du skenat på den? Ja
Är den tittig? Nej
Har du badat tillsammans med den? Ja
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja!
Hoppar hästen bra? Ja det gör han verkligen, speciell teknik men har stor kapacitet!
Gillar den att hoppa? Oja, otroligt vad glad och pigg han blir när han ser hinder!
Har den bra hoppteknik? Japp.
Hur högt brukar du hoppa med den? Beror allderless på vad vi gör o.s.v
Hur ofta hoppar du den? Nu i vinter typ 2 gånger i månaden
Hur är den när den rids ut? Lungn, men kan blir spänd och stressig vid galoppen
Tycker den att det är kul? Ja, tok ponnyn
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Beror på, brukar bli pigg
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? Nej
Går den i hagen varje dag? Solklart
I en stor eller liten hage? Just nu liten eftersom vi delat av den andra halvan till Sopot
Hur länge går den ute per dag? Bror på, men typ 10 timmar
Gillar den att vara ute i hagen? Såklart
Har den vindskydd i hagen? Ja

Hur ofta rids hästen? varannan/varje dag
Är det en svår eller lätt riden häst? Svår riden, men eftersom vi känner varann tycker jag att han är ganska lätt
Är hästen snäll i stallet? Mja
Kan hästen stå lös i stallet? Japp, om jag säger stå still
Måste hästen vara uppbunden? Ja
Är hästen lättlastad? Ja
Är den snäll att klippa? Ja
Vad har den för sadel/sadlar? En hopp
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? svarta benskydd
Vad har den för bett just nu? Tredelat
Vad har den för täcken just nu? Regntecke
Tror du att hästen gillar dig? Ja det gör han verkligen
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Ja, allt är skillnad
Gillar du hästen? Ja, mest i hela världen
Nämn en sak som är - med hästen: I skogen, att han kan bli förpigg , bara ibl!
Nämn en sak som är + med hästen: Att vi fann varann tillslut!
Har ni många minnen tillsammans? Hur många underbara som helst, haft honom i ca 1 år och 2 månader
Nämn det bästa: När jag kännde att, det här kommer funka till slut, och att resultaten kom!
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: Oja

från mois.


Sportlov!

I går börja vi 8.10 och då var det b-språk som första lektion och det gick super på läxförhöret, 41/42 ganska nöjd, och sen fysik och fick tillbaka provet från förra veckan, fick godkänt men en kompleteing som jag gjorde där så nu är jag godkänd, känndes skönt!
Sen matte, sen So sen slutade vi 12.25 ungefär, så skönt med dom fredagarna!
Efter skolan var jag med Linnea & Fredrik en liten stund, och väntade på att Jonas skulle sluta 2 så sen drog vi in till Birsta eftersom och var där tills typ 6 tiden, vi gjorde inte så mkt där, gick runt och kolla i lite affärer och satt i sofforna och han åt på Max, o.s.v mys dag :)
Sen vid åtta halv nio hämta Jonas mig & Linnea och då åkte vi till Birsta igen efter ett tag, hände typ ingenting där, Linnea och Jonas åt på donken, heheh tjockt!
Och sen åkte vi te ön igen
Vid halv ett skjussa Jonis hem mig, eftersom mamma inte svarade och hade tydligen somnat tidigt framför tv..
Men Jonas är så snel så han skjussa hem mig till Mammsen, sen vid ett halv två åkte han hem, go gubben :)
Och då gick jag och sov nästan deräckt!
Hat bra!
/ moa

Mollehusen Lowri

Åhw go gumman & jag på bild.


Vaknade av att hunden våran skälde för grannen kom, så nu kan jag inte sova om, men iallafall idag ska jag rida med Melina och kanske Emelie, tror vi ska rida ut på den där mega långa stigen som typ är fyra km lång!
Och vädret klagar man ju inte på heller, redan sol och fint ut så kommer blir grymt mysigt att rida i skogen :)


puss från mois


Legolas



Du är allt jag nånsin önskat du är allt jag nånsin drömt♥



/ moa

Ridturen med Melina igår 1/3-2012

Igår jag ja med Melina och gull Sopot, vi knäppte massa söta bilder och red ut & en lite stund i paddocken, sen red jag Sopot lite, åh mys ponny! Men Melina var inte så sugen att rida Lego tror ja, hon få testa nån annan dag!
Vi båda red barbacka & red på täcken, det var as mysigt, och Legolas skötte sig jätte bra igår tycker jag.

Idag ska jag rida lätt dressyr pass och sen ta fram lite småa hinder och träna lite lydnad och för att vi hoppa så sällan nu, och han blir så otroligt glad när han väl får det, och var jag är jätte sugen på're!

Jag skriver mer efter skolan, idag börjar vi 9.10 ist för 8.10 df vi ha ingen biologi lektion "igen" kuuung!

kram / måys

gammal bild från en hoppträning