Träningar

I fredags red vi för Sussi och då gick han mega bra, på slutet var han skiiiiiitfin och jag var supernöjd, en av dom bästa träningarna iallafall!
 
I går / lördags åkte vi till Färsta och tränade i ridhuset en timme, skulle mest dit för att rida igenom pogramen osv. jag var inte nöjd med igår och jag blev ganska less och orkade inte rida, men på slutet gick det någolunda bättre!
Sen dushade vi legolas inne i stallet där så nu är han kanon fin, nästan hel vit. 
 
Nu ska jag byta om till mina nya ridbyxor som jag fick av mormor & morfar här omdagen, tack så jätte mycket! 
Bild kommer när jag har tid.
 
Nu ska jag ut och knoppa min lilla pojke sen gå ut och gå en kvart 20 minuter så han få röra på sig! :) 
 

TAGGA TÄVLING

Om typ mindre en två timmar åker vi upp mot ånge för att tävla LA:1 och debutera LA:p1!
 

Träningen i förrgår & igår

Dressyr träningar stå på schemat hela veckan!
 
Träningen för Sussi i måndags gick otroligt bra, den kändes bra! Legolas var framåt och arbetsvillig vilket han oftast alltid är man endå, sen var han stadig och jag var riktigt nöjd!!
 
Träningen igår red vi på en fyrkant och flytta, och tränade en massa övergångar och fattningar, skänkelvikningar ch ökningar, så jävla fin är ponnyn nu. han är på topp!!
 
IDAG VILA HAN
 
I morgon dressyr för Sussi igen, samma sak på fredag. Vi kommer nog troletvis åka till Färsta nån dag också och träna inomhus, kommer blir kanon bra troja!
På lördag blir det lösgörande, söndag TÄVLING

Söndag

Jag har spenderat helgen med min pojkvän mest i storsätt, så mysigt!♥
 
Till lunch åt jag donken och har öroninflamation "skönt" nej.
Legolas har gått fre & lörd och han har faktiskt varit riktigt fin!
 
Till helgen åker vi till ÅNGE och tävlar dressyr igen!
Vi ska debutera L:A P1 och ta L:A 1 som förklass, så ska bli himla roligt!
 
 
 
 

sjukling för en dag

Stannade hemma idag från skolan, igår kväll hade jag feber och ont i hals och huve. 
Och lite i morse med, så stanna hemma, har inte gjort så mycket idag. 
Legat i sängen, plugga lite. Bakat och nu på lunchrasten kom Wille Tobbe Amanda och Stina. bästavännner!
Sen åkte dom nu för en stund sen så nu sittet jag vid datan och fundrerar på att gå ut till legolas och rida en barbacka sväng som inte blev i går. solen skinner och kanske skulle må bättre av att komma ut lite, busa lite på vägarna med legolas! 
 
 

Ny skol vecka

Ny skolvecka, igen.
 
Det går undan nu.. och vi har massa små saker jag måste ta tag i.
Läsa ut svenska boken tills i morgon, prov nästa vecka.
Inlämnings upgift i musiken. Ska gö om 1 sak, och lite sånt!
 
 
#dra #till #skolan #nu
 
hörs sen / M

min fina jonte.

 
 
 

RESLUTAT FRÅN BRÄCKE TÄVLINGEN IDAG

 
Framridningen till L:B 1 känndes legolas först stel och lite spänd, men på slutet känndes han kanon fin och då var jag riktigt taggad! Det slutade faktiskt med en VINST66.90 % vilket jag är riktigt nöjd med! Det stod bland annat i prottokollet " utvecklings bar ponny " det känndes kanon att höra! Vi fick bland annat en 8 på uppridningen plus halten, kanon nöjd!
 
Framridningen till L:A 1 känndes han dö fin. framåt lydig stadig och han känndes som en riktigt fin dressyr ponny.
Den här klassen var till lag finalen div. 2 så vi peppade laget och alla gjorde sitt bästa. Legolas känndes riktigt fin inne på banan, och vi gjore lite missar, bl. halterna bakade han i en gång och fattade galoppen för sent och såna där små pet, men jag var endå nöjdare över den här klassen en första! Vi slog även personligt rekord i L:A 1 på 64.72 % vilket är skit bra reslutat i den här klassen! Vi VANN är den här klassen, och vi fick 14: 7 or.
Vann även ett superfint schabrack jag kan lägga upp bild på nån dag.
 
Sen vann laget för den här lag om gången så vi var in för tredje gången för att få pris, rosett planket och choklad!
Sen vann vi ju finalen så vi vann hela serien, så vi fick gå in IGEN. Och då fick vi blommor och bokal rosetter och så, är så OTROLIGT nöjd över alla och mig själv, och legolas!♥
Laget : Emmy Aho Emma Flodin Celina Kristmansson
 
DET KOMMER MASSA BILER FRÅN IDAG NÄR LENNIA HAR SKICKAT OCH JAG ORKAR LÄGGA UPP.
 

 
Det går bara man vill. Jag har hoppsadel och brukar va väldigt ensam på "dressyr" tävlingar om de, vi tränar aldrig regelbundet för någon dressyr tränar, vi tränar bara själva hemma helt själva. För 2 år sedan "innan han kom till mig" hade han aldrig tävlat dressyr och inte varit på en dressyr bana. Idag kommer vi hem med placeringar från alla tävlingar.. ganska sjukt?
Första gången Legolas och jag tävlade dressyr L:C 1 fick vi 47 % så nog har vi utvecklas. ? ;)
 
 

TAGGA TÄVLING!

Sista lag tävlingen enda uppe i Bräcke i morgon!
 
Ska bli super roligt.
Ska ställa klockan på 5, för då måste jag snabbt ut och ge Legolas mat och sedan in byta om och äta själv sen ut i stallet och knoppa, sen åker vi från gården runt 7.
 
L:B & L:A 1 dressyr i morgon!
 
 

Inlägg om mina gammla ponnysar!

Jag har haft 6 egna ponnysar, och tänkte lägga upp lite bilder på dom och skriva lite.
 
Jag hade en Shettis först som hette Rasmus Pigg "musse" som var f. 94 svart liten ponny på 102cm.
Han köpte vi när jag var 2 år och var tänk som sällskapshäst, men blev min ponny också, han red
jag bara hemma på och han smet från hagen flera gånger om dagen, jobbig knas ponny.
Han fick fång och han togs bort 05, söta ponny♥
 

 
Efter Rasmus köpte vi Sjömillans Swing Superior "swing" som var en B-ponny på 121cm. Han är f. 2001 och en äldre kompis till mig hjälpte att utbilda honom, han var världens sötaste och lungnaste och tryggaste ponny. Vi var ute på tävlings banorna nå sommrar och vi fick även mycket fina priser och reslutat, han är nog den ponny jag lärde mig driva på, jävla anama vad trög han var. Men om han bara ville kunde han vara väldigt snabb också! Welsh mountain var han. Han såldes 09 tro ja de va. snyggponny, grov ponny♥
 



 
Sen köpte vi  Asgårds Söndag "semlan" mars 2008. F. 2000. Ett vackert sto med egen utstrålning och personlighet. När kom kom till oss hade hon föl i magen som kom ut 1 juni. "Semlan" fick vi ven lite hjälp med av tjejen som hjälpte att utblida "swing". Eftersom jag tävlade och tränade 2 B-ponnysar. Semlan är en riktigt pärla som man alltid har kul med, hon är har väldigt lätt för att lära sig nya saker och är arbetsvillig. Welsh är hon och 135cm. C-ponny . Henne tävlade jag upp till L:B / L:A med placeringar. Sen växte jag tyvärr ut henne så hon såldes 2011. Mycket priser från ut ställning också.  älskade ponny♥
 


 
Sen fick ju "semlan" fölisen som kom ut första juni 2008. Med namnet Dazlatan "zlatan" han fick det namnet för han har en stor vit "boll" i pannen + att han föddes på en boll när han kom ut. Jag har aldrig haft sånt förtroende för en häst som jag hade för "zlatan". Han kom fram till en samma dag som han kom ut, sedan dess var jag med honom och pyssla och träna hela tiden i stortsätt. Han kunde ha en plastpåse på huvudet, han gick efter en som en hund i skogen, jag tränade lastning själv och till slut nehövde jag bara säga " gå in , gå ut" helt otroligt. Jag red i grimma och sovtäcke när han var 2. Han gick över vattenmatta utan att titta, han var trygg och lugn, och lita på mig mer en nån han nånsin kommer lita på. Han skulle bli för liten så TYVÄRR säger bara jag att jag skulle bli för stor, han är nog maxad C idag tror jag. Mörk fux med ljus man och svans, en svensk ridponny , ur snygg. Om han inte skulle bli för liten skulle jag lätt ha honom, just nu här..
 
 




Sedan köpte vi/bytte vi till oss Legolas "lego" som är en valack f.99 prickig skimmel på 145cm.
När han kom till mig var han ett nervvrak, rädd för nya människor, osäker i sig själv. Gick inte ta på täcke utan att han skaka och var skit spänd, gick inte tabakhovarna för han kastade sig åt sidan, gick knappt ta på bena i huvetaget inte huvudet för den delen heller.. Kunde ta tjugi minuter att fånga han från hagen, han var så rädd och sprang sin väg. I ridningen var han het. Helt tokig, gick inte att nöda med skänklarna på hans mage utan att han flög åt sidorna och stegra alltid när han blev osäker. I hoppningen gick det knappt. Och innan han kom till mig hade han aldrig varit på en dressyr bana eller tävlar dressyr. Hoppning där i mot hade han tävlat mycket!
Legolas är en väldigt svår riden ponny, som i dag läget ser ut att gö allt själv, men nej så är det inte. Legolas är den jag utvecklas mest med av alla ponnysar, och jag är stolt över hur lång vi har kommit. Nu idag har vi en massa placeringar upp till L:A dressyr, hela 2012 har vi blivit placerad på alla dressyr tävlingar hittils. helt sjukt.
Och det går även bra i hoppningen, är stor skillnad där också! nu har vi kontroll på ridningen. Och gått många felfria rundor där också, han har en jävla teknik min ponny, skulle kunna gå msv med bara rätt som skulle ha tid pengar och tålamod och massa träning för att ta han dit, sån kapacitet det finns i legolas, är helt sjukt!!
Legolas är ponnyn jag har nu idag och vi tränar regelbundet och tävlar nästan varige helg, i allafall nu har det varit väldigt myket tävlingar. du är bästa mitt hjärta!♥ bilden nedan ligger på 90 cm, där ser ni kapaciteten.
 

Sen köpte vi Mollehusen Lowri " lowri / lollan " som är ett Welsh Cob sto f. 09 som är mörk fux med ljusman och svans, riktigt snygg ponny. Hon är tänk att jag ska rida in och sedan sälja, men i dag läget få vi ta tiden som den kommer, har så mycket med allt just nu så hon var vänta tills tiden kommer, är inte bråska.
"Lowri" är en nyfiken tjej som är blyg för nya människor men har blivit bättre nu, hon är känslig och osäker i sig själv, hon har haft på sig sadel och täcke på och av, och såna saker, och tränat lite över bomar osv. men inte haft på sig träns en och inte suttit "fast" på gången. Men det kommer det också, nu kan man ta alla hovar och på och av grimman, finns inte så mycket att säga om den här damen, kan ju bli mer sen.. lillgumman♥
Hon är mest som sällskap åt Legolas i nu läget. , men snygg är hon!
 
 

Dagens träning!

I dag gick legolas bra! inte bäst, bara bra.
Det blåste som satan just när jag red så det flög massa löv och saker rörde sig och smälde osv. så han var väldigt spänd från början och ville inte gå förbi en vält soptunna, men efter han ståt och stirrt på den nån minut och jag klappade honom så tog vi oss en steg närmre hela tiden, men från början kastade han sig och var rädd, men sen var det inga problem när vi skulle hem, duktig pojke!
Vi träna mest halter och trav, ett frsikt trav tempo samt mycket galopp på små och stora volter, han var super fin på slutet och vi fick till en skit bra travökning, väldigt nöjd över vissa stunder i dagens pass!
Sen tvätta jag honom när vi kom hem och allt är packat redan nu ikväll och så så de är skönt.
Just nu står han och myser i stallet med täcke och är nytävttad, min prins♥.

 
 

Så mycket för mig på dagarna!

Skolan slutade halv 4 idag eller vi fick faktiskt gå 10 minuter tidigare, skönt. so suger.
Sen efter skolan åkte Stina och jag moppebilen till birsta, köpde ny halsduk och ett par örhängen, fint!
Sen åkte vi deräckt till Ön och hämta min moppe sen for jag hem, åt en macka och sen fixa och bytte om
snabbt, sen åkte mamma och jag till Birsta igen och köpte presenter sen hämta vi bror min på Ön sen hämta vi min kusins kille. Sen åkte vi till kusinerna och var där kanske två timmar, pratade fikade och såg på hocky, mys!
 
Sen red jag Legolas pojken när jag kom hem, han gick skit bra!!
 

TÄVLINGEN DAG TVÅ

Idag var jag inte på sånt tävlings humör jag brukar vara på, i går var jag det men inte i dag vet inte varför.. 
Sen höll min ponny på att tappa en sko på höger fram och han är exremt känslig så han märker sånt på äng gång, men vi försökte sätta fast den och sedan känndes han skit fin på framridningen i L:D han var mjuk från i går och lydig, sen fram hoppningen kändes helt okej! Underlaget på framhoppningen är ganska mjukt och tungt och de är ganska mjuk i ridhuset också, på plan där man tävlade var det hårdare så legolas kände väll av lite, plus att han somna vart man en ställde han "trött tävlings ponny" lillgubben. Så vi vägra ut oss på femman eller sexan vet inte, men jag glömde ytterskänkel och vågade inte släppa på utan höll i mot, så jag få skylla mig själv! 
Annars är jag nöjd.
L:C ville jag först inte vara med på, både jag och legolas var trött från helgen men eftersom vi var anmäld så prövade vi endå, Sussi hjälpte till lite på fram ridningen och det är alltid bra! Han kändes framåt och pigg och hoppade fint.. 
På banan stanna han på första "jag höll i mot i munnen" sen hoppa han skit fint, hoppa tvåan stanna på trean, de hindret va han tjurig på. Men kom över sen, men eftersom vi nästan inte hopptävlat på hela sommarn och hoppat hemma få tal gånger så får man vara nöjd endå, på näsets hopptävling vägrade vi ju ut oss på också, DÅ var det ju p.g.r av att han hande tappat skon, han är super känslig mot det minsta lilla.
men tycker om han mest endå!
 




80 cm på sista bilden , legolas : hoppar lite högre ja!

Tidsfördriv!

 

Nio frågor om ditt liv
1. Har du nånsin varit kär? - ja
2. Tror du på kärlek? - ja?
3. Har du gjort något inom kärleken som du verkligen ångrar? - jag tror de
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? - ja
5. Har du nånsin blivit kär i din bästa vän? - nej
6. Har du nånsin älskat någon utan att tala om de för honom? - nej
7. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? - är i ett förhållande..
8. Har du nånsin haft en hemlig beundrare? - skulle inte tro de
9. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - kanske de, vet inte

Blandade frågor
1. Vem var den senaste du pussade? - jonte
2. Gillar du nån nu? - ja
3. Vad gjorde du inatt? - myste med jonte och sov
4. Och i förrgår natt? -  sov
5. Kan du prata med dina vänner om allt? stina kan jag de, bästavän!
6. Hade du berättat för din mamma om du va döende? - ja?
7. Har du varit gravid? - nej
8 Hade du blivit glad om din pojkvän friat till dig? - hehe, inte nu kanske!
9. Choklad eller glass? glass
10. Klackskor eller gymnastikskor? bero vad man ska gö 
11. String eller hipsters? - string
12. Kjol/klänning eller jeans? - jeans


Tio har du nånsin
1. Har du nånsin blivet upptäckt när du smitit ut? - nej 
2. Har du nånsin viljat ta livet av dig? - nej aldrig
3. Har du nånsin gjort något du ångrar? - ja
4. Har du hoppat bungy jump? - nej
5. Har du nånsin varit med i en olycka? - ja
6. Har du nånsin ätit en hel tårta? - nepp
7. Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa? - nej 
8. Har du nånsin gått på bio ensam? - aldrig
9. Har du nånsin gillat någon utan att de vart ömsesidigt? - ömsesidigt?
10. Har du nånsin tyckt att världen suger? - jorå har väll hänt

Skulle
1. Skulle du vilja vara längre? - nej
2. Skulle du vilja väga mer? - haha nej
3. Skulle du vilja va med någon nu? - är med emilia, men vill va med jonte också!
4. Skulle du vilja resa iväg? - skulle vara super skönt de

Har du
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? - ja
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? - ja
3. Har du syskon? - ja
4. Har du ljugit på någon fråga ? - nej
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? - ja..
6. Har du varit full den här månaden? - nej
7. Har du tröttnat på dom här frågorna? - lite'drygt.
8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? - ska göra de nu!

Mys kväll med Emilia!

Emilia och jag tog moppen till Ö-grillen förut och åt glass, mums. 
Sen åkte vi till sfrk och hjälpte till att bygga fram och fixa allt
till tävlingen i morgon, på stora uteplan!
Sen for vi till Donken åt middag där och ladda mobilen, sen 
åkte vi till ljusta och prata med Wille och satt i hans epa 
ganska länge, prata och lyssna på musik!
Sen åkte vi till ön, tankade moppen hämta en tröja hos
pappa och sedan åkte vi till ica och köpte godis, träffa jonte
och jeppe som kom dit, myste och prata sen åkte dom och 
sen åkte vi hem, tog in hästarna och fixa lite, sen har vi sett 
på en jätte mysig film och ätit godis. Vi ska nog snart gå och 
lägga oss och ställa klockan på halv sju.. mysigt.
Jag älskar dig Jonte, du är allt för mig pusspuss.
 
Igår kväll var jag med Wille och Jonte och vi var till Birsta och 
var på gården och gjorde i så mycket, träffa en massa annat folk 
också.. Sen åkte jonte och jag hem till mig och somna på äng 
gång, myssak! 
 
Hare bra, / M
 


TÄVLINGEN

tävlade L:C 2 och det hade jag aldrig nånsin ridit förut, och vi VANN i den klassen med 67.5 %. 
Tänk att när Legolas kom till mig hade han aldrig tävlat dressyr.. idag vinner vi av hela 17 stycken dressyr ponnysar.. helt otroligt vad jag är stolt.
 
sen tävlade vi L:A 1 och där kom vi på 3 placering av 12 stycken.. också helt otroligt. 
jag älskar min ponny så otroligt mycket, för mig är han den bästa
så mycket vi kämpat och slitit så ger det reslutat, så nöjd!
 









NU TAGGAR VI TILL MORGONDAGENS HOPPTÄVLING
 
 

Du och jag gullet!

 jag älskar dig så enormt mycket, jag är hel med dig. du gör mig så glad och du finns alltid, vad som en händer så ska du veta att du betyder otroligt mycket och jag älskar dig jonte, puss puss / M
 
 

Det dyrbaraste jag har, och du är bara min!


HOPPNINGEN

Hoppade med Legolas förut idag!  #pigg ponny 
Han hoppade super fint och på slutet hoppa vi 105 m oxer, ni ser ju bilderna vad min ponny visar att han kan så mycket högre en vad hindren ligger på... nämen han är jävulst fin denna ponny, legolas! 
Jag älskar dig min fina ponny, nu och föralltid!
 



 
Min ponny har blivit jävligt snygg och jävligt bra. 
Inser inte själv hur bra ponny jag har, njuter
av ponny åren och vilken otrolig ponny jag 
har NU.

Film!

Blev en kort film för måste åka till pappa nu, plus att jag hitta ingen musik så det fick bli som det blev! 
 
 

Håller på med att sätta ihop en film!

Ska ladda över alla filmer som finns i kameran nu, så ska jag sätta i hop en film nu eftersom det var jättelänge sen, då kommer det en bland film på en massa olika saker och tävlingar på mig och legolas! 

TÄVLINGS RESLUTAT FRÅN DAGEN!

regn regn regn regn regn. 
 
 
Skit väder HELA dagen, har regnat exakt hela dagen inte ens ett litet uppehåll.
Men vi åkte runt 9 tiden från oss, emilia starade kvart i elva och jag tio över tolv första klassen.
Emilia vann sin första klass och även hennes andra, hon red super fint! grattis gumman♥
 
Och Legolas och jag kom 2 a av 12 stycken i L:B 1an så vi kom på placering där och den klassen kändes super bra! Nästa klass kom vi 2 a av 8 stycken i L:A 1an och där kom vi också på placering på andra plats!
 
En jätte lyckad dag, och jag är så stolt över legolas. vilken ponny jag har!